SOBOTA 23. 9. 2023

MÍSTO STARTU A CÍLE

Botanická zahrada a arboretum, Třída generála Píky 1, Brno.
Běží se okruh o délce 1 km. Hlavní závod má 4 okruhy, běh pro rodinné příslušníky 1 okruh. Ve štafetovém závodě běží každý běžec 1 okruh.


Mapa závodu

 

HARMONOGRAM

8:30 Zahájení prezentací do všech běžeckých kategorií BZA
9:30 Slavnostní zahájení Běhu MENDELU BZA
Dětské běhy 50-500m
10:00 Benjamínci do 3 let 50m BZA
10:15 Předškolní děti 4 – 6 let 100m BZA
10:30 Mladší žáci 7 – 9 let 200m BZA
10:45 Starší žáci 10 – 14 let 500m BZA
11:15 Vyhlášení Dětských běhů BZA
Hlavní závod 4000m + Běh pro rodinné příslušníky 1000m
12:00 Hlavní závod - Studenti, zaměstnanci (muži, ženy) + Běh pro rodinné příslušníky BZA
Štafetový závod 4x1000m
13:00 Štafetový závod – zaměstnanci + rodinní příslušníci, studenti BZA
14:00 Slavnostní vyhlášení Hlavního závodu a Štafetového závodu BZA

 

Svoje umístění každý najde ve startovní listině. Protesty je možné podávat do 15 minut od vyhlášení výsledků u ředitele závodu.

PŘIHLÁŠKY

Závodníci jsou rozděleni do čtyř hlavních skupin: děti do 14 let, studenti MENDELU, zaměstnanci MENDELU a běžci Štafetového běhu (zaměstnanci + rodinní příslušníci zaměstnanců MENDELU). Každá z těchto skupin má otevřený určitý počet přihlášek. Celková kapacita je omezena na 600 dospělých (děti bez omezení).

Termín přihlášek: 11. 4. – 20. 9. 2023

 

ZÁVOD RODINNÝCH PŘÍSLUŠNÍKŮ

Běh s délkou 1 000 m (jeden okruh) je určený pro rodinné příslušníky zaměstnanců MENDELU (manželka, manžel, partnerka, partner, děti od 15 let). Závod není otevřený pro rodinné příslušníky studentů. Závod bude součástí hlavního závodu, ve kterém poběží jedno kolo. Vyhlašují se první tři nejlepší časy u žen a u mužů.

HLAVNÍ ZÁVOD

Hlavní závod se běží na 4 000 m. Hlavní závod je pouze pro studenty a zaměstnance MENDELU. Vyhlašují se první tři nejlepší časy v každé kategorii.

KATEGORIE HLAVNÍHO ZÁVODU

STUDENTKA MENDELU: vyhlášeny absolutní tři ženy v pořadí (bez rozdílu věku)

STUDENT MENDELU: vyhlášeni absolutní tři muži v pořadí (bez rozdílu věku)

ZAMĚSTNANKYNĚ MENDELU: do 39 let, 40 – 49 let, 50+ (vždy první tři v každé kategorii)

ZAMĚSTNANEC MENDELU: do 39 let, 40 – 49 let, 50+ (vždy první tři v každé kategorii)

ŠTAFETOVÝ BĚH O POHÁR REKTORA

Štafetový běh s délkou 4x1 000 m je určený pro studenty, zaměstnance a navíc je otevřen i pro rodinné příslušníky zaměstnanců MENDELU (manželka, manžel, partnerka, partner, děti od 15 let). Závod není otevřen pro rodinné příslušníky studentů. Tým se skládá ze 4 členů, kde jsou dvě ženy a dva muži. Každý běží jedno kolo a předává štafetu v předávacím území. Poslední ze štafety probíhá až do cíle. Vyhlašují se tři nejrychlejší štafety. Nejrychlejší štafeta získává Pohár rektora.

MĚŘENÍ

Měření probíhá čipovou technologií MYLAPS BibTag, kdy je čip připevněn na kotníku běžce. Závodník nesmí čip překládat ani z něho odstraňovat podložku. Bez čipu nebude výkon změřen. Je povinností běžce čip řádně umístit na kotník nohy - výška snímačů čipů je omezena, čipy nesprávně upevněny nemohou být řádně zaznamenány. Každý běžec bude mít přesně stanovený rozběh, ve kterém bude jeho čip snímán, v jiném rozběhu čip není aktivován! Rozdělení do rozběhů bude pro lepší orientaci navíc jasně viditelné odlišnými barvami startovních čísel. Je potřeba dodržet bez výjimky stanovené rozběhy. Po doběhu bude možné zkontrolovat výsledky on-line na serveru atletikauni.cz.

PREZENTACE

Každý závodník musí dorazit nejpozději 30 minut před startem příslušného závodu na prezentaci, kde získá startovní balíček a kupón na občerstvení. Prezentace bude probíhat přímo v Botanické zahradě a arboretu. Účastníci běží na vlastní nebezpečí.

OBČERSTVENÍ A ZÁBAVA

V areálu Arboreta bude pro účastníky závodu připravené občerstvení a celou akci doprovodí Kristýna Kolibová a pěvecké vystoupení Sáry Milfajtová. Pro děti bude nachystaný skákací hrad nebo malování na obličej.

ZÁZEMÍ

Přímo v areálu arboreta bude možné využít úschovnu, stan k převlečení a mobilní toalety.